ingrid.blogg.se

Body Butter

Tänkte tipsa om The Body Shops body butters. MEN bara kokos och moringa "smakerna" för i dem finns det nämligen inga parabener. Parabener är konstgjorda tillsatser som finns i krämer,schampon och smink. Det finns ju också andra tillsatser men dem kan jag inte så mycket om.
 
Ett första steg är att titta efter om det finns parabener i innehållsförteckningen. Eftersom konstgjorda ämne inte är naturliga så känner inte våra kroppar igen dem. Det kan därför vara svårt för kroppen att hanter dem. Huden drar ju åt sig mycket och därför tycker jag det är viktigt att inte ha en kräm som kostar typ 20spänn. Min syrra hade en sån och den lukta tillochmed fejk-konstgjord. Den krämen hade typ4-5 parabensorter!!! Sen kanske inte The Body Shops produkter är de bästa men det är ett bra första steg mot rätttänk! 
 
Hoppas ni blev lite klokare av det här inlägget kommer att komma många fler framöver. Och glöm inte att kommentera din åsikt om this inlägg! 
 
Dålig bildkvalite sorry


Josefin Norlén

Visste faktiskt inte de, tänker bara köpa dom bra från och med nu!

Svar: Va bra!!! =)
Ingrid Lovisa

2014-03-02 / 18:19:42
BLOGG: http://josefinnorlen.blogg.se
Badankan

Men alltså, så länge man inte reagerar uppenbart negativt på krämer med parabener i tycker jag inte man ska bry sig om det är det i krämen eller inte. Nästan allting är konstgjort idag.

I maten du äter är det massa skit. I sminket du använder. I duschkrämen du använder, i schampoot du kletar in i håret osvosvosv. Det är ca omöjligt att undvika det så ah.

Dessutom, bara för att den produkt är dyrare än en annan betyder det inte att den dyrare är bättre.

Puss.

Svar: Hej ANONYM!
Om man hela tiden ersätter konstgjorda produkter med naturella kan man faktiskt leva utan några alls e-nummer. Jag tycker man ska tänka på att om jag börjar att välja bort några produkter åt taget blir det större skillnad hela tiden. De billiga krämerna är billiga pga billiga ämnen i krämen (parabener ex) är billiga att tillverka. Så ja det kanske inte alltid är så men det är stor skillnad på att köpa en kräm på dollarStore för 20spänn än en riktiga bodybutter för 100spänn.
Ingrid Lovisa

2014-03-03 / 13:12:59

Kommentera inlägget här:Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback